4. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatová polévka s bazalkou je lahodná a osvěžující předkrm, který vás příjemně naladí na horké letní dny. Tato chutná polévka je připravována z čerstvých rajčat, která jsou zdrojem vitamínů a antioxidantů. Kromě toho je obohacena o čerstvou bazalku, která dodává polévce výraznou příchuť a aromatickou vůni. Rajčatová polévka s bazalkou je rychlá a snadno připravitelná, ideální pro ty, kteří mají rádi zdravou a výživnou stravu. Dopřejte si tento lahodný pokrm plný čerstvých příchutí a překvapte své chuťové pohárky!
Suroviny
- 5 velkých rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- Čerstvá bazalka podle chuti
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezačnou lehce hnědnout.
- Vložíme oloupaná a nakrájená rajčata do hrnce a vaříme je společně s cibulí a česnekem, dokud rajčata nezměknou, asi 10 minut.
- Přidáme zeleninový vývar a necháme polévku vroucí dalších 10 minut.
- Vložíme rajčatový protlak, osolíme a opepříme podle chuti.
- Nakonec přidáme nasekanou čerstvou bazalku a necháme polévku lehce prohřát.
- Pokud preferujeme hladší konzistenci, můžeme polévku před servírováním rozmixovat pomocí mixéru.