4. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová polévka s bazalkou.
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatová polévka s bazalkou je lahodná a osvěžující předkrm, který vás příjemně naladí na horké letní dny. Tato chutná polévka je připravována z čerstvých rajčat, která jsou zdrojem vitamínů a antioxidantů. Kromě toho je obohacena o čerstvou bazalku, která dodává polévce výraznou příchuť a aromatickou vůni. Rajčatová polévka s bazalkou je rychlá a snadno připravitelná, ideální pro ty, kteří mají rádi zdravou a výživnou stravu. Dopřejte si tento lahodný pokrm plný čerstvých příchutí a překvapte své chuťové pohárky!

Suroviny

  • 5 velkých rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • Čerstvá bazalka podle chuti
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezačnou lehce hnědnout.
  2. Vložíme oloupaná a nakrájená rajčata do hrnce a vaříme je společně s cibulí a česnekem, dokud rajčata nezměknou, asi 10 minut.
  3. Přidáme zeleninový vývar a necháme polévku vroucí dalších 10 minut.
  4. Vložíme rajčatový protlak, osolíme a opepříme podle chuti.
  5. Nakonec přidáme nasekanou čerstvou bazalku a necháme polévku lehce prohřát.
  6. Pokud preferujeme hladší konzistenci, můžeme polévku před servírováním rozmixovat pomocí mixéru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *