4. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Sicilský citronový tiramisu je osvěžující a lahodný dezert s typickou sicilskou citronovou příchutí. Tento tradiční italský dezert je připravený vrstvením namočených piškotů v citronovém sirupu, citronovou krémem a zakončený vrstvou jemné mascarpone krému. Každý kousek tohoto tiramisu je plný svěžího citronového aroma a sladké bohaté chuti. Dopřejte si tento sicilský zážitek a užijte si dokonalou kombinaci sladkosti a kyselosti ve formě tohoto skvělého dezertu.
Suroviny
- 200 g mascarpone
- 100 g cukru
- 2 citrony
- 200 ml pomerančového džusu
- 250 g sušených piškotů
- šťáva z půlky citronu
- strouhaná čokoláda na posypání
Postup
- V míse smíchejte mascarpone, cukr a šťávu z jednoho citronu. Dobře promíchejte, dokud nezískáte hladkou směs.
- V druhé míse smíchejte pomerančový džus a šťávu z druhého citronu.
- Do sklenice s vysokými stěnami nebo do zapékací mísy vložte jednu vrstvu sušených piškotů. Poté je zalijte polovinou směsi z pomerančového džusu a citronové šťávy.
- Na piškoty nanesete polovinu směsi z mascarpone. Opakujte postup s další vrstvou piškotů, pomerančovým džusem a citronovou šťávou a směsí z mascarpone.
- Poslední vrstvu závěrečně posypte strouhanou čokoládou.
- Dejte tiramisu do lednice a nechte ho odpočívat alespoň 4 hodiny, nejlépe přes noc.
- Před servírováním posypeme na talířku ještě troškou čokolády.