4. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Sicilský citronový tiramisu
zdroj: Recepty 24/7

Sicilský citronový tiramisu je osvěžující a lahodný dezert s typickou sicilskou citronovou příchutí. Tento tradiční italský dezert je připravený vrstvením namočených piškotů v citronovém sirupu, citronovou krémem a zakončený vrstvou jemné mascarpone krému. Každý kousek tohoto tiramisu je plný svěžího citronového aroma a sladké bohaté chuti. Dopřejte si tento sicilský zážitek a užijte si dokonalou kombinaci sladkosti a kyselosti ve formě tohoto skvělého dezertu.

Suroviny

  • 200 g mascarpone
  • 100 g cukru
  • 2 citrony
  • 200 ml pomerančového džusu
  • 250 g sušených piškotů
  • šťáva z půlky citronu
  • strouhaná čokoláda na posypání

Postup

  1. V míse smíchejte mascarpone, cukr a šťávu z jednoho citronu. Dobře promíchejte, dokud nezískáte hladkou směs.
  2. V druhé míse smíchejte pomerančový džus a šťávu z druhého citronu.
  3. Do sklenice s vysokými stěnami nebo do zapékací mísy vložte jednu vrstvu sušených piškotů. Poté je zalijte polovinou směsi z pomerančového džusu a citronové šťávy.
  4. Na piškoty nanesete polovinu směsi z mascarpone. Opakujte postup s další vrstvou piškotů, pomerančovým džusem a citronovou šťávou a směsí z mascarpone.
  5. Poslední vrstvu závěrečně posypte strouhanou čokoládou.
  6. Dejte tiramisu do lednice a nechte ho odpočívat alespoň 4 hodiny, nejlépe přes noc.
  7. Před servírováním posypeme na talířku ještě troškou čokolády.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *