3. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová polévka s drůbežím chutí.
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatová polévka s drůbežím chutí je lahodným a zdravým jídlem, které si zamiluje celá rodina. Tato chutná polévka je plná čerstvých rajčat, zeleniny a aromatických bylinek. Drůbeží chuť dodává polévce jemnost a výraznost. Tato lehká a výživná rajčatová polévka je ideální volbou pro rychlý a zdravý oběd či večeři. Připravte si ji jednoduchým postupem a užijte si osvěžujícího a chutného jídla plného výživy.

Suroviny

  • 500 g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte prolisovaný česnek a orestujte ho spolu s cibulí.
  3. Rajčata oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  4. Přidejte rajčata ke cibuli a česneku a vařte asi 5 minut, než se rajčata rozpustí.
  5. Přidejte kuřecí vývar a nechte polévku vařit asi 15 minut, dokud rajčata nezměknou.
  6. Přidejte smetanu, cukr, oregáno a bazalku.
  7. Osolte a opepřete dle chuti.
  8. Polévku dejte do mixéru a rozmixujte dohladka.
  9. Po případě ještě přepasírujte skrz jemný sítko, aby byla polévka co nejjemnější.
  10. Podávejte teplou s krutony nebo čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *