3. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatová polévka s drůbežím chutí je lahodným a zdravým jídlem, které si zamiluje celá rodina. Tato chutná polévka je plná čerstvých rajčat, zeleniny a aromatických bylinek. Drůbeží chuť dodává polévce jemnost a výraznost. Tato lehká a výživná rajčatová polévka je ideální volbou pro rychlý a zdravý oběd či večeři. Připravte si ji jednoduchým postupem a užijte si osvěžujícího a chutného jídla plného výživy.
Suroviny
- 500 g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 300 ml kuřecího vývaru
- 150 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička sušeného bazalku
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte prolisovaný česnek a orestujte ho spolu s cibulí.
- Rajčata oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Přidejte rajčata ke cibuli a česneku a vařte asi 5 minut, než se rajčata rozpustí.
- Přidejte kuřecí vývar a nechte polévku vařit asi 15 minut, dokud rajčata nezměknou.
- Přidejte smetanu, cukr, oregáno a bazalku.
- Osolte a opepřete dle chuti.
- Polévku dejte do mixéru a rozmixujte dohladka.
- Po případě ještě přepasírujte skrz jemný sítko, aby byla polévka co nejjemnější.
- Podávejte teplou s krutony nebo čerstvým chlebem.