3. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chuťová výprava do Singapuru s tímto receptem na úžasné krevety po singapursku. Nechte se okouzlit bohatou a exotickou směsí jemně grilovaných krevet, dochucených ostrou červenou paprikou, omáčkou soja a citronovou šťávou. S tímto receptem si můžete vychutnat autentickou singapurskou kuchyni přímo ve vašem domě.
Suroviny
- 400 g krevet
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- ½ čajové lžičky mletého koriandru
- ½ čajové lžičky mleté papriky
- hrst koriandru na ozdobu
Postup
- Krevety oloupejte a zbavte je střeva.
- Česnek, mrkev, cibuli a papriku nakrájejte na tenké proužky.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmažte krevety dozlatova. Vyjměte je z pánve a dejte stranou.
- Na stejné pánvi osmažte cibuli, česnek, mrkev a papriku, dokud nezměknou.
- Přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr, mletý koriandr a mletou papriku. Promíchejte.
- Vraťte krevety zpět do pánve a nechte je vařit se zbylými surovinami alespoň 2 minuty, aby se prohřály.
- Po dokončení posypte pokrm čerstvým koriandrem a podávejte s rýží nebo nudlemi.