3. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí steak s bramborovým pyré je lahodné jídlo, které potěší nejen milovníky masa. Hovězí steak je připravený ze kvalitního kusu masa, který je dokonale upečený na grilu nebo v pánvi. K tomu se podává krémové bramborové pyré, které přidává jídlu dokonalou chuťovou vyváženost. Tento recept je skvělou volbou pro večeři s rodinou nebo přáteli, kdy můžete vychutnat si magické spojení chutí a kvalitního masa. Upečte si tento skvělý pokrm a nechte se unést jeho výbornou chuťovou kombinací.
Suroviny
- 4 kusy hovězích steaků
- 500 g brambor
- 50 g másla
- 100 ml mléka
- 2 stroužky česneku
- 1 šalotka
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup
- Nejprve si připravíme bramborové pyré. Brambory očistíme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě, dokud nejsou měkké.
- Mezitím si na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm opečeme steaky z obou stran podle požadovaného stupně propečení. Doporučuje se 2-3 minuty z každé strany pro středně propečený steak. Po upečení je necháme odpočinout na talíři.
- V menší pánvi rozehřejeme máslo a na něm lehce osmažíme nadrobno nakrájený česnek a nasekanou šalotku. Přidáme uvařené brambory a rozmačkáme je vidličkou. Postupně přiléváme mléko a za stálého míchání směs zahříváme, dokud nevznikne krémovité bramborové pyré. Ochutíme solí a pepřem.
- Na talíři podáváme hovězí steak spolu s bramborovým pyré a podle chuti můžeme přidat ještě další přílohy nebo omáčku. Dobrou chuť!