3. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Hovězí steak s bramborovým pyré
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí steak s bramborovým pyré je lahodné⁤ jídlo, které potěší nejen milovníky ‍masa. Hovězí steak je připravený ze kvalitního kusu masa,‌ který je dokonale⁤ upečený na grilu nebo⁤ v pánvi. K tomu se⁣ podává krémové bramborové pyré, které přidává jídlu dokonalou chuťovou vyváženost. Tento ⁤recept je skvělou ​volbou pro večeři s rodinou ⁢nebo přáteli, kdy můžete vychutnat ⁤si magické spojení chutí a kvalitního⁣ masa. Upečte si tento skvělý pokrm a nechte se⁤ unést⁢ jeho výbornou chuťovou‍ kombinací.

Suroviny

  • 4 kusy hovězích steaků
  • 500 g brambor
  • 50 g⁣ másla
  • 100‍ ml mléka
  • 2 ‌stroužky česneku
  • 1 ⁢šalotka
  • sůl
  • pepř
  • olivový ‌olej

Postup

  1. Nejprve si⁣ připravíme bramborové pyré.⁣ Brambory očistíme, nakrájíme⁤ na menší ⁢kousky ⁤a uvaříme v⁢ osolené vodě, dokud nejsou⁤ měkké.
  2. Mezitím si na pánvi rozehřejeme olivový olej a ​na něm opečeme⁤ steaky ‍z obou ⁣stran podle ‌požadovaného stupně propečení.⁢ Doporučuje ‍se 2-3⁤ minuty z každé strany pro středně propečený steak. ‍Po ⁢upečení ⁤je⁢ necháme odpočinout na talíři.
  3. V menší pánvi⁢ rozehřejeme máslo‌ a na něm lehce osmažíme nadrobno nakrájený‍ česnek a nasekanou šalotku. Přidáme ⁤uvařené brambory ‍a rozmačkáme ‍je⁣ vidličkou. Postupně přiléváme ⁢mléko ⁢a za stálého míchání směs zahříváme, dokud nevznikne krémovité bramborové pyré.⁢ Ochutíme​ solí a pepřem.
  4. Na talíři podáváme hovězí steak spolu s bramborovým pyré a podle‍ chuti můžeme přidat ještě další přílohy nebo omáčku. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *