2. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Tikka masala
zdroj: Recepty 24/7

Tikka masala je tradiční indické jídlo, které svým jedinečným a bohatým kořeněným profilem osloví každého milovníka exotických chutí. Pokud hledáte recept na dokonalé tikka masala, neváhejte a vyzkoušejte tento recept plný aromatických koření, šťavnatého kuřecího masa a sladkokyselé omáčky. S tímto jednoduchým návodem na přípravu tikka masala se staňte skutečným mistrem indické kuchyně a překvapte své blízké jedinečnou kombinací chutí a vůní. Užijte si autentickou indickou chuťovou expozici přímo u vás doma!

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého kúrmu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • Soľ podle chuti
  • Čerstvý koriandr na ozdobu

Postup

  1. Nastrouhejte nebo jemně nasekejte cibuli, česnek a zázvor.
  2. Na pánvi si rozpalte olej a osmažte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte mletý korinandr, mletý kúrmu, papriku, kurkumu a kmín a promíchejte.
  4. Přidejte na kostičky nakrájené kuřecí prsy a smažte je dozlatova.
  5. Přidejte smetanu a citrónovou šťávu a za občasného míchání vařte asi 10 minut.
  6. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.
  7. Omáčku ochutnejte a případně dochuťte solí podle své chuti.
  8. Servírujte s rýží nebo indickým chlebem a ozdobte čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *