2. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Tikka masala je tradiční indické jídlo, které svým jedinečným a bohatým kořeněným profilem osloví každého milovníka exotických chutí. Pokud hledáte recept na dokonalé tikka masala, neváhejte a vyzkoušejte tento recept plný aromatických koření, šťavnatého kuřecího masa a sladkokyselé omáčky. S tímto jednoduchým návodem na přípravu tikka masala se staňte skutečným mistrem indické kuchyně a překvapte své blízké jedinečnou kombinací chutí a vůní. Užijte si autentickou indickou chuťovou expozici přímo u vás doma!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kúrmu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce citrónové šťávy
- Soľ podle chuti
- Čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
- Nastrouhejte nebo jemně nasekejte cibuli, česnek a zázvor.
- Na pánvi si rozpalte olej a osmažte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezezlátnou.
- Přidejte mletý korinandr, mletý kúrmu, papriku, kurkumu a kmín a promíchejte.
- Přidejte na kostičky nakrájené kuřecí prsy a smažte je dozlatova.
- Přidejte smetanu a citrónovou šťávu a za občasného míchání vařte asi 10 minut.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.
- Omáčku ochutnejte a případně dochuťte solí podle své chuti.
- Servírujte s rýží nebo indickým chlebem a ozdobte čerstvým koriandrem.