Maso v indickém kari – recept na lahodnou a exotickou indickou specialitu plnou vůní a chutí. Připravte si sýrové maso zalité sladkokyselou omáčkou s kořením kari a pikantními indickými bylinkami. Vychutnejte si autentickou chuť Indie přímo v pohodlí vaší kuchyně!
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Krájejte maso na menší kostky.
- Očistěte a nakrájejte cibuli na drobnou kostku.
- Oloupejte a prolisujte česnek.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli do zlatova.
- Přidejte prolisovaný česnek a maso. Osolte a opepřete dle chuti.
- Přidejte kari koření, kurkumu, koriandr a kmín. Dobře promíchejte.
- Zmírněte plamen a nechte maso dusit se asi 10 minut.
- Přilijte kokosové mléko a vařte dalších 10 minut, dokud maso nebude měkké a omáčka nezhoustne.
- Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo naan chlebem.