2. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Zelňačka s uzeným masem
zdroj: Recepty 24/7

Zelňačka s uzeným masem je lahodná a sytá polévka, která vás příjemně zahřeje. Tento tradiční český pokrm kombinuje křupavou slaninu a uzené maso s chutným zelím, bramborami a kořenovou zeleninou. Naše receptura vám ukáže krok za krokem, jak připravit tento zdravý a vydatný pokrm, který potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte zelňačku s uzeným masem a překvapte svou rodinu či hosty skvělou chuťou české kuchyně.

Suroviny

  • 500g kysaného zelí
  • 200g uzeného masa
  • 2 brambory
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V hrnci rozehřejeme máslo a na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na kostky nakrájenou mrkev, petržel a brambory a necháme chvíli dusit.
  3. Přidáme kysané zelí a zalijeme vodou tak, aby bylo všechno překryté.
  4. Přidáme mletý kmín, sůl a pepř a necháme vařit alespoň 30 minut, dokud brambory nezměknou.
  5. Mezitím uvaříme uzené maso ve slané vodě. Poté ho nakrájíme na menší kousky.
  6. Přidáme uvařené uzené maso do zelňačky a necháme probublat ještě asi 10 minut.
  7. Zelňačku podáváme horkou s chlebem nebo houskovým knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *