2. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Bahn mi s pečenou kachnou
zdroj: Recepty 24/7

Bahn mi s pečenou kachnou“ je exotické vietnamské jídlo, které spojuje křupavý bagetový chléb s lahodnou pečenou kachnou. Tento recept vás přenese na ulice Saigonu a probudí vaše chuťové buňky. Kachna se peče s medovo-sojovou glazurou, která jí dodá sladko-slanou chuť a křupavou kůrčičku. Společně s ní se kombinují křupavá zelenina, nakládaná zelenina, aromatické bylinky a pikantní majonéza, vytvářející bohaté a výrazné sousto plné skvělých chutí. Tento recept je ideální pro milovníky exotiky a pro ty, kteří chtějí objevovat nové světy chutí.

Suroviny

  • 1 pečená kachna
  • 1 bagetka
  • ¼ šálku majonézy
  • 2 čajové lžičky rybí omáčky
  • 1 mrkev (na tenké nudličky)
  • 1 okurka (na tenké nudličky)
  • 1 jalapeňo (na tenké plátky, za předpokladu že máte rádi pikantní)
  • čerstvá koriandr (na dochucení)
  • sůl a pepř (na dochucení)

Postup

  1. Nejprve rozdělte pečenou kachnu na jednotlivá kousky a dejte stranou.
  2. Bagetu nakrájejte na menší kusy a rozřízněte je na polovinu.
  3. V mise smíchejte majonézu s rybí omáčkou a okořeňte solí a pepřem podle chuti.
  4. Natřete bagety připravenou majonézovou směsí na obě strany.
  5. Na spodní část bagety rozprostřete nudličky mrkve a okurky.
  6. Přidejte plátky jalapeňa pro pikantní chuť.
  7. Přidejte kachnu a poklaďte čerstvou koriandrem.
  8. Přiklopte horní část bagety a můžete podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *