2. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bahn mi s pečenou kachnou“ je exotické vietnamské jídlo, které spojuje křupavý bagetový chléb s lahodnou pečenou kachnou. Tento recept vás přenese na ulice Saigonu a probudí vaše chuťové buňky. Kachna se peče s medovo-sojovou glazurou, která jí dodá sladko-slanou chuť a křupavou kůrčičku. Společně s ní se kombinují křupavá zelenina, nakládaná zelenina, aromatické bylinky a pikantní majonéza, vytvářející bohaté a výrazné sousto plné skvělých chutí. Tento recept je ideální pro milovníky exotiky a pro ty, kteří chtějí objevovat nové světy chutí.
Suroviny
- 1 pečená kachna
- 1 bagetka
- ¼ šálku majonézy
- 2 čajové lžičky rybí omáčky
- 1 mrkev (na tenké nudličky)
- 1 okurka (na tenké nudličky)
- 1 jalapeňo (na tenké plátky, za předpokladu že máte rádi pikantní)
- čerstvá koriandr (na dochucení)
- sůl a pepř (na dochucení)
Postup
- Nejprve rozdělte pečenou kachnu na jednotlivá kousky a dejte stranou.
- Bagetu nakrájejte na menší kusy a rozřízněte je na polovinu.
- V mise smíchejte majonézu s rybí omáčkou a okořeňte solí a pepřem podle chuti.
- Natřete bagety připravenou majonézovou směsí na obě strany.
- Na spodní část bagety rozprostřete nudličky mrkve a okurky.
- Přidejte plátky jalapeňa pro pikantní chuť.
- Přidejte kachnu a poklaďte čerstvou koriandrem.
- Přiklopte horní část bagety a můžete podávat.