2. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný jehněčí kebab s bylinkovou omáčkou – recept, který vás okouzlí svou výjimečnou kombinací jemného a šťavnatého jehněčího masa, aromatických bylinek a osvěžující omáčky. Připravte si tento lahodný pokrm, který je ideální volbou pro milovníky exotické kuchyně. S naším jednoduchým návodem se budete cítit jako skutečný kuchař. Zkuste ho ještě dnes a překvapte své blízké nezapomenutelnou chuťovou symfonií!
Suroviny
- 500 g jehněčího masa
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- 1 čajová lžička mletého červeného pepře
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře
- 2 lžíce čerstvého citronového džusu
- Bylinková omáčka:
- 1 šálek řeckého jogurtu
- 2 lžíce čerstvě nasekaného koriandru
- 2 lžíce čerstvě nasekaného máty
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- 1/2 čajové lžičky soli
Postup
- Nařežte jehněčí maso na tenké plátky.
- Ve velké míse smíchejte olivový olej, česnek, mletý kmín, mletý koriandr, mletý červený pepř, sůl, černý pepř a citronový džus.
- Přidejte plátky jehněčího masa do mísy a dobře promíchejte, aby bylo maso pokryté marinádou. Nechte marinovat v lednici minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc.
- Na grilu nebo pánvi rozpalte trochu oleje a opékejte plátky jehněčího masa z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a propečené.
- Pro přípravu bylinkové omáčky smíchejte řecký jogurt, nasekaný koriandr, nasekanou mátu, citronovou šťávu, jemně nasekaný česnek a sůl.
- Podávejte jehněčí kebab s bylinkovou omáčkou a například s pita chlebem nebo salátem.