2. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kebab s bylinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Chutný jehněčí kebab s bylinkovou omáčkou – recept, který vás okouzlí svou výjimečnou kombinací jemného a šťavnatého jehněčího masa, aromatických bylinek a osvěžující omáčky. Připravte si tento lahodný pokrm, který je ideální volbou pro milovníky exotické kuchyně. S naším jednoduchým návodem se budete cítit jako skutečný kuchař. Zkuste ho ještě dnes a překvapte své blízké nezapomenutelnou chuťovou symfonií!

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • 1 čajová lžička mletého červeného pepře
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžíce čerstvého citronového džusu
  • Bylinková omáčka:
  • 1 šálek řeckého jogurtu
  • 2 lžíce čerstvě nasekaného koriandru
  • 2 lžíce čerstvě nasekaného máty
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • 1/2 čajové lžičky soli

Postup

  1. Nařežte jehněčí maso na tenké plátky.
  2. Ve velké míse smíchejte olivový olej, česnek, mletý kmín, mletý koriandr, mletý červený pepř, sůl, černý pepř a citronový džus.
  3. Přidejte plátky jehněčího masa do mísy a dobře promíchejte, aby bylo maso pokryté marinádou. Nechte marinovat v lednici minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc.
  4. Na grilu nebo pánvi rozpalte trochu oleje a opékejte plátky jehněčího masa z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a propečené.
  5. Pro přípravu bylinkové omáčky smíchejte řecký jogurt, nasekaný koriandr, nasekanou mátu, citronovou šťávu, jemně nasekaný česnek a sůl.
  6. Podávejte jehněčí kebab s bylinkovou omáčkou a například s pita chlebem nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *