2. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italské taštičky s ricottou a špenátem: Lehký, ale bohatý na chuť recept na italské taštičky plněné svěží ricottou a šťavnatým špenátem. Skvělá volba pro milovníky italské kuchyně, která se připravuje rychle a snadno. Vyzkoušejte toto lahodné jídlo a uspokojte své chuťové buňky!
Suroviny
- 200 g taštiček
- 200 g čerstvé ricotty
- 200 g špenátu
- 50 g parmazánu (na nastrouhání)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 vejce
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a společně restujte na něm česnek a špenát, dokud špenát neuchlupne.
- V míse smíchejte ricottu, rozšlehané vejce, olivový olej, restovaný špenát a česnek. Osolte a opepřete podle chuti.
- V hrnci s vařící osolenou vodou uvařte taštičky podle pokynů na obalu. Dobře je opláchněte studenou vodou a nechte okapat.
- Na každou taštičku položte lžičku náplně a přeložte na polovinu, aby vznikla taštička. Pečlivě zavřete okraje a docílte, aby byli taštičky dobře slepené.
- Na jemně vymazaný plech položte taštičky vedle sebe a posypejte nastrouhaným parmazánem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, dokud nebudou taštičky zlatavé.
- Po vychladnutí můžete podávat jako samoobslužný předkrm nebo hlavní chod s omáčkou podle vaší chuti.