1. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Koňak flambe
zdroj: Recepty 24/7

Koňak flambe je elegantní dezert, který se připravuje za pomocí koňaku a ohně. Tato klasická francouzská pochoutka je snadná na přípravu a přináší do vaší kuchyně špetku dramatického ohnivého efektu. S jemnými chutěmi karamelu a koňaku se tato sladká lahůdka stane nejednoho gurmána neodolatelným zážitkem. Vydejte se s námi na cestu do světa kulinářských umění a vyzkoušejte si připravit tento ohnivý dezert.

Suroviny

  • 100 ml kvalitního koňaku
  • 50 g cukru
  • 2 plátky pomerančové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce másla

Postup

  1. Ve vhodném hrnci rozehřejeme máslo a přidáme cukr. Necháme ho rozpustit a vzniklý karamel krátce povaříme, dokud nezíská zlatavou barvu.
  2. Postupně přidáme koňak a vanilkový extrakt. Opatrně promícháme a necháme směs probublávat asi 1 minutu, aby se alkohol úplně odpařil.
  3. Do koňaku přidáme pomerančovou kůru a necháme vařit ještě asi 2 minuty, aby se všechny chutě spojily.
  4. Na závěr oheň vypneme a flambovací přípravek zapálíme. Pomalu přilijeme hořící koňak do pánvičky nebo flambovací misky a necháme plameny shořet.
  5. Hotový koňak flambe podáváme okamžitě, ideálně s kouskem vanilkové zmrzliny nebo čerstvým ovocem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *