1. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéské kari s krevetami je exotické jídlo plné příjemných chutí a bylinných vůní. Tento recept vás zavede do srdce indonéské kuchyně, kde se kombinuje kari pasta s kokosovým mlékem, čerstvými krevetami a různými zeleninami. Vydejte se na kulinářskou cestu a vytvořte si svůj vlastní pokrm indonéského kari s krevetami, který si zamilujete.
Suroviny
- 300 g krevet
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžička čerstvého mletého zázvoru
- 1 lžička mleté koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička červené papriky
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce třtinového cukru
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá koriandrová nať (na ozdobu)
Postup
- V hrnci zahřejte olej a osmahněte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezezlátne.
- Přidejte koriandr, kmín, kurkumu a červenou papriku. Dobře promíchejte a vařte další 2 minuty.
- Přidejte krevety a restujte je asi 3-4 minuty, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kokosové mléko, rybí omáčku a cukr. Obyčejně promíchejte a vařte 5-7 minut, dokud se omáčka nezahustí.
- Ochutnejte omáčku solí a pepřem a případně přidejte více podle chuti.
- Pokud je omáčka příliš pálivá, můžete přidat trochu třtinového cukru nebo kokosového mléka, aby se zmírnila chuť.
- Pokud je omáčka příliš sladká, můžete přidat trochu rybí omáčky nebo čerstvé limetové šťávy, aby se vyvážila chuť.
- Servírujte indonéské kari s krevetami s rýží nebo nudlemi a ozdobte čerstvou koriandrovou natí.