1. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Tikka masala s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Tikka masala s kuřecím masem je skvělým receptem pro milovníky indické kuchyně. Tento lahodný a aromatický pokrm spojuje kousky kuřecího masa s pikantním a krémovým omáčkou. S tímto receptem si můžete vychutnat autentickou indickou chuť přímo u vás doma.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
  • 2 cibule (nasekané)
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 cm zázvor (nastrouhaný)
  • 2 rajčata (oloupaná a nakrájená na kostky)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce tikka masala koření
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumu
  • sůl (podle chuti)
  • čerstvá petrželka (na ozdobu)
  • olej (na smažení)

Postup

  1. Nakrájené kuřecí maso nechte marinovat v tikka masala koření, kmínu, kurkumu a soli po dobu alespoň 30 minut.
  2. V hluboké pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte nakrájená rajčata a vařte 5 minut, dokud se nezměknou.
  4. Přidejte marinované kuřecí maso a restujte ho, dokud není zevnitř upečené a zevnitř šťavnaté.
  5. Přidejte smetanu ke šlehání a vařte ještě 5-10 minut, dokud se omáčka zahustí.
  6. Přidejte sůl podle chuti a dochuťte podle potřeby.
  7. Servírujte s rýží nebo indickým chlebem na talíř, ozdobte petrželkou a můžete podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *