1. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Tikka masala s kuřecím masem je skvělým receptem pro milovníky indické kuchyně. Tento lahodný a aromatický pokrm spojuje kousky kuřecího masa s pikantním a krémovým omáčkou. S tímto receptem si můžete vychutnat autentickou indickou chuť přímo u vás doma.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 2 cibule (nasekané)
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 2 cm zázvor (nastrouhaný)
- 2 rajčata (oloupaná a nakrájená na kostky)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce tikka masala koření
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžička mletého kurkumu
- sůl (podle chuti)
- čerstvá petrželka (na ozdobu)
- olej (na smažení)
Postup
- Nakrájené kuřecí maso nechte marinovat v tikka masala koření, kmínu, kurkumu a soli po dobu alespoň 30 minut.
- V hluboké pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájená rajčata a vařte 5 minut, dokud se nezměknou.
- Přidejte marinované kuřecí maso a restujte ho, dokud není zevnitř upečené a zevnitř šťavnaté.
- Přidejte smetanu ke šlehání a vařte ještě 5-10 minut, dokud se omáčka zahustí.
- Přidejte sůl podle chuti a dochuťte podle potřeby.
- Servírujte s rýží nebo indickým chlebem na talíř, ozdobte petrželkou a můžete podávat.