1. 12. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí kordon bleu je oblíbeným pokrmem, který spojuje křupavé kuřecí maso s plátky slaniny a kouzlem syrové nádivky. Tento recept je dokonalou kombinací lahodnosti a jednoduchosti, která vám přinese chvíle gastronomického potěšení. S jemnými kořeněními a kvalitními surovinami se toto jídlo stane skutečnou pochoutkou pro vaše chuťové buňky. Buďte svůdními kuchaři a připravte si tento klasický kuřecí kordon bleu, který zanechá vaše hosty ohromené.
Suroviny
- 4 kousky kuřecích prsou
- 4 plátky šunky
- 4 plátky sýra (např. eidam nebo ementál)
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- strouhanka
- sůl
- pepř
- paprika
- olej na smažení
Postup
- Kuřecí prsa opláchněte a osušte. Rozkrojte je na polovinu, ale ne úplně – vytvořte „kapsu“.
- Do každé „kapsy“ vložte plátek šunky a sýra. Uzavřete kuřecí prsa a přitiskněte okraje, aby plnění zůstalo uvnitř.
- Na mělkém talíři smíchejte mouku se solí, pepřem a paprikou podle chuti.
- Na jiný talíř rozklepněte vejce a rozšlehejte je vidličkou.
- Na třetím talíři si připravte strouhanku.
- Každé kuřecí prso nejprve obalte v mouce, potom ponořte do rozšlehaného vejce a nakonec obalte ve strouhance. Ujistěte se, že je prso ze všech stran dobře obalené.
- Ve velké pánvi zahřejte olej a vyklaďte do něj obalená kuřecí prsa. Smažte z obou stran do zlatova.
- Změřte si teplotu uvnitř kuřecího masa – měla by dosáhnout alespoň 75 °C.
- Vyjměte kordon bleu z pánve a nechte na ubrousku okapat přebytečný olej.
- Servírujte teplé spolu s přílohou dle vašeho výběru, např. bramborovou kaší, rýží nebo zeleninovým salátem.