1. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Korejské kimchi – tradiční pálivá zeleninová pochutina
zdroj: Recepty 24/7

Korejské kimchi je tradiční pálivá zeleninová pochutina, která je známá pro svůj unikátní chuťový zážitek. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit domácí kimchi plné chuti a zdraví pro vaši rodinu. Přidejte si do své kuchyně trochu východního písma a vyzkoušejte tento lahodný a zdravý korejský pokrm.

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 2 mrkve
  • 1 ředkvička
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce korejského chilli prášku
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 litr vody

Postup

  1. Čínské zelí nakrájejte na menší kousky.
  2. Mrkve oloupejte a nastrouhejte na jemné nudličky.
  3. Ředkvičku a cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  4. Česnek a zázvor jemně nasekejte.
  5. V hrnci smíchejte vodu, rybí omáčku, chilli prášek, sůl, cukr a citronovou šťávu.
  6. Přiveďte k varu a vařte asi 5 minut, než se sůl a cukr rozpustí.
  7. V hrnci s vroucím nálevem povařte zelí asi 2 minuty, poté ho sceďte a nechte vychladnout.
  8. Do studeného zelí přidejte mrkev, ředkvičku, cibuli, česnek a zázvor.
  9. Dobře promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně spojily.
  10. Připravenou směs přendejte do sklenice s uzavíratelným víkem.
  11. Sklenici nechte při pokojové teplotě postupně kvasit po dobu 2 až 3 dnů.
  12. Poté kimchi přesuňte do chladničky, kde se dále zahušťuje a zraje.
  13. Chladničkou lze kimchi skladovat až 1 měsíc.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *