1. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
Falafel masala
zdroj: Recepty 24/7

Chutný a aromatický falafel masala recept, který vám přinese vzrušení do vašeho jídla. Tento tradiční veganský pokrm je vyroben z mixu cizrny, koření a bylinek, a smažený do zlatova. Nachutnávejte si křupavé falafel kuličky s pikantní omáčkou nebo je použijte jako lahodnou náplň do plněné pita chleba. Přidejte do svého jídelníčku toto oblíbené jídlo blízkovýchodní kuchyně a prožijte chuťový zážitek s falafel masala!

Suroviny

  • 300 g cizrny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce petrželky
  • 2 lžíce koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1/4 lžičky chilli papričky (volitelné)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžíce hladké mouky

Postup

  1. Cizrnu namočte přes noc. Poté ji sceďte a osušte papírovým ubrouskem.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na jemno. Petrželku a koriandr nasekejte také.
  3. V míse smíchejte cizrnu, cibuli, česnek, petrželku, koriandr, mletý kmín, mletý koriandr, mletou papriku, kurkumu, sůl, pepř, chilli papričku (volitelně), olej, citronovou šťávu a mouku.
  4. Pomocí mixéru nebo mixovací tyčky rozmixujte směs na pastu.
  5. Poté vytvarujte z pasty malé kuličky.
  6. V pánvi rozehřejte olej a na středním plameni opečte falafel kuličky z obou stran do zlatova.
  7. Hotové falafel masala servírujte s hummusem, tahinovou omáčkou nebo v pitě s čerstvou zeleninou a omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *