30. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Kořeněný kuřecí masový guláš je lahodný a sýtý pokrm, který se připravuje z kvalitního kuřecího masa, čerstvé zeleniny a aromatických koření. Tento tradiční český recept je skvělou volbou pro všechny milovníky gulášů, kteří se chtějí nechat okouzlit bohatou chutí a vůní. Připravte si ho doma a užijte si skutečnou pochoutku plnou sladko-pikantní kořeněné příchuti, která Vás jistě načerpá novou energií.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (např. stehna)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého zázvoru
- ½ lžičky mletého kmínu
- 500 ml kuřecího vývaru
- 400 g loupaných rajčat z konzervy
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobno.
- V hrnci zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte mleté papriky, kmín, koriandr a zázvor a promíchejte.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a podávejte ho z všech stran.
- Přidejte rajčata a kuřecí vývar. Přiveďte k varu, snižte teplotu na minimum a nechte vařit asi 30 minut.
- Podle potřeby dosolte a opepřete.
- Guláš podávejte posypaný nasekanou petrželkou.