30. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Lasagne s rukolou a pancettou
zdroj: Recepty 24/7

Lasagne s rukolou a pancettou – vyzkoušejte tento lahodný a originální recept! Plné příchutě italské kuchyně a harmonie chutí, tato lasagne rozhodně nadchne vaše chuťové pohárky. Recept kombinuje vrstvy čerstvých těstovin, nadýchaného ricotty, svěží rukoly a křehké pancetty, která přidává slanou a sladkou hloubku. Připravte si toto jednoduché a zároveň sofistikované jídlo a ponořte se do světa italského kulinářského umění.

Suroviny:

  • 250 g lasagne plátů
  • 200 g pancetty
  • 200 g rukoly
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g rajčatového přírodního pyré
  • 250 g mozzarelly
  • 100 g parmezánu
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou pancettu do křupava.
  2. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a restujte asi 5 minut, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte rajčatové pyré, promíchejte a vařte na mírném plameni asi 10 minut. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. Uvařte lasagne pláty podle návodu na obalu.
  5. Do zapékací mísy nalejte trochu rajčatové omáčky a položte na ni vrstvu uvařených lasagne plátů.
  6. Přidejte vrstvu rukoly a rozkrájené mozzarelly. Přelijte trochou rajčatové omáčky a opakujte, dokud nemáte vyčerpány všechny suroviny.
  7. Na vrchní vrstvu posypte nastrouhaným parmezánem.
  8. Předehřejte troubu na 180°C a lasagne pečte asi 25-30 minut, dokud nejsou pláty měkké a sýr na vrchu zlatavý.
  9. Vyndejte z trouby a nechte chvíli odpočinout před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *