30. 11. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Potěšte svůj jazyk i žaludek lahodným receptem na krůtí smaženku s bramborami. Tento tradiční český pokrm je perfektní volbou jak na rodinnou večeři, tak na oslavu s přáteli. Křupavý vnější plátek krůtího masa a šťavnatá, měkká dušená játra vytváří neodolatelnou kombinaci chutí, které rozproudí chuťové buňky. Servírujte s křupavými bramborami nebo jinou přílohou podle vašeho výběru a učiňte ze svého jídla nezapomenutelný zážitek pro všechny sentidosy. Naše jednoduchý způsob přípravy vás uspokojí i na tou nejvyšší úrovni, ať už jste zkušený kuchař nebo začátečník. Pořiďte si všechny ingredience a připravte tento recept už dnes! Vaše chuťové pohárky vám budou vděčné.
Suroviny
- 4 krůtí plátky
- 4 velké brambory
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- strouhanka
- sůl, pepř, mletá paprika
- olej na smažení
Postup
- Brambory oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a osolte.
- Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a smíchejte s vejci a mletou paprikou.
- Plátky krůty naklepejte, osolte a opepřete.
- Nejprve obalujte plátky krůty ve směsi s cibulí, česnekem a vejci.
- Poté je obalte ve strouhance.
- Brambory osušte papírovým ubrouskem a smažte je na rozpáleném oleji dozlatova.
- Z brambor odstraňte nadbytečný olej a nechte je vychladnout na ubrousku.
- Olej z brambor použijte pro smažení krůtích smaženek.
- Smažte krůtí smaženky po obou stranách dozlatova.
- Hotové smaženky nechte okapat na papírovém ubrousku.
- Servírujte je s osmaženými bramborami.