30. 11. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Ful medames je tradiční egyptské jídlo plné chuti a výživy. Tento recept vám umožní si vychutnat lahodnou plnou fazolovou kaši, která je bohatá na bílkoviny a vlákninu. S přidáním citronové šťávy a olivového oleje získáte osvěžující a aromatickou příchuť. Ful medames může být konzumován jako snídaně, oběd nebo večeře. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a objevte jeho výjimečnou chuť a výživové výhody.
Suroviny
- 2 hrnky vařených luštěnin fûl (nebo vlašských ořechů)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého pepře
- ½ lžičky mleté skořice
- ½ lžičky mletého kardamomu
- šťáva z 1 citronu
- čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobení
Postup
- Cibuli nakrájejte na jemno a česnek rozmačkejte.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a restujte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kmín, koriandr, pepř, skořici a kardamom. Promíchejte a restujte další 2 minuty.
- Přidejte vařené luštěniny a smažte je s kořením asi 5 minut.
- Přidejte šťávu z citronu a vařte ještě asi 2 minuty, dokud nejsou luštěniny dobře prohřáté.
- Hotovou směs můžete servírovat s čerstvou petrželkou nebo koriandrem na ozdobení.