29. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Lasagne s rajčaty a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Lasagne s rajčaty a bazalkou jsou lahodné italské těstoviny, které si zamilujete. Tato receptura nabízí harmonickou kombinaci čerstvých rajčat, voňavé bazalky a vrstevnici sýrové omáčky. Prostřednictvím jednoduchých kroků vytvoříte skvělou a chutnou lasagni, kterou si můžete vychutnat s rodinou a přáteli. Užijte si skvělý zážitek s touto klasickou italskou dobrotou!

Suroviny

  • 500 g lasagní
  • 400 g rajčatové omáčky
  • 400 g rajčat bez kůžiček a jader, nakrájených na plátky
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 250 g ricotty
  • 200 g mletého hovězího masa
  • 100 g strouhaného sýra
  • 2 lžíce čerstvé nasekané bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte cibuli do zlatova. Přidejte prolisovaný česnek a mleté hovězí maso. Smažte, dokud maso zhnědne.
  2. Přidejte rajčatovou omáčku a nakrájená rajčata. Přikryjte a vařte na mírném plameni asi 15 minut. Přidávejte sůl, pepř a bazalku podle chuti.
  3. V hrnci s vroucí osolenou vodou vařte lasagně podle pokynů na obalu. Odkápněte a lehce je olejte, aby se nestaly lámavými.
  4. Do pekáči nejprve dejte vrstvu lasagní, poté vrstvu masa s rajčaty a nakonec vrstvu ricotty. Opakujte, dokud nemáte všechny suroviny spotřebované.
  5. Na vrstvu ricotty posypte strouhaným sýrem.
  6. Předehřejte troubu na 180 °C a pečte lasagně asi 30 minut, dokud sýr nezačne zlatět a bublat.
  7. Lasagne nechte chvíli odpočinout, poté je podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *