29. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Zapečená quinoová paprika
zdroj: Recepty 24/7

Ochutnejte delikátní zapečenou quinoovou papriku plněnou šťavnatou směsí quinoa, zeleniny a sýra. Tento zdravý recept je plný výživných ingrediencí a připravíte ho snadno a rychle. Skvělý způsob, jak si pochutnat na jídle plném chuti a užít si zdravější alternativu k tradičním zapečeným pokrmům.

Suroviny:

  • 4 papriky
  • 1 hrnek quinoi
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti
  • 150 g sýru feta

Postup:

  1. Quinou propláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Nasekejte cibuli a česnek nadrobno.
  3. Papriky rozřízněte na půl a vyjměte semena a stonky.
  4. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli a česnek až zesklovatí.
  5. Přidejte quinou a míchejte asi 1 minutu.
  6. Přilijte 2 hrnky vody, přidejte papriku, papriku, sušený oregano, sůl a pepř. Promíchejte.
  7. Pokliďte poklicí a nechte vařit asi 15-20 minut nebo dokud quinoa nezpění a voda se vstřebá.
  8. Pečící přepka předehřejte na 180°C.
  9. Papriky naplňte quinoovou směsí a na vrchol rozdrobte sýr feta.
  10. Přenesete do pečícího jídelního středu a pečte asi 15 minut, dokud papriky nezměknou a sýr se nerozpustí.
  11. Podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *