29. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
Krevety v pálivé omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Toto rychlé a snadné recept na krevety v pálivé omáčce vás okouzlí svou výraznou chutí a pikantním zážitkem. Krevety jsou krásně dochucené výraznou omáčkou vyrobenou z pálivých papriček, česneku a dalších aromatických ingrediencí. Tento recept je ideální pro ty, kteří milují silnější a ostrou chuť. Připravte si tyto krevety a dejte svému jídelníčku nový rozměr plný vášnivé pikantnosti.

Suroviny

  • 500 g krevet
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • šťáva z 1 citrónu
  • 1/2 hrnku vody
  • čerstvá petrželka, na ozdobu

Postup

  1. Nejprve očistěte krevety a odstraňte jejich střeva.
  2. V hluboké pánvi zahřejte olej, přidejte cibuli a česnek a restujte je dozlatova.
  3. Přidejte do pánve mletou červenou papriku, kajenský pepř, cukr, sůl a pepř, a dusíme 1-2 minuty, než se koření uvolní jejich aroma.
  4. Přidejte rajčatový protlak, sojovou omáčku, citrónovou šťávu a vodu.
  5. Nechte omáčku povařit a pak snižte teplotu na střední a vařte dalších 5 minut.
  6. Přidejte krevety do omáčky a vařte přibližně 5 minut, dokud nejsou krevety růžové a prohřáté.
  7. Servírujte krevety s omáčkou posypané čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *