29. 11. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kořeněný jehněčí ragú
zdroj: Recepty 24/7

Kořeněný jehněčí ragú je lahodné jídlo plné bohatých chutí a aromatických koření. Tento tradiční recept zahrnuje kousky jehněčího masa, které jsou dobroty se zeleninou a dochuceny směsí lahodných koření. Jehněčí maso se pomalu dusí, což mu dodá mimořádně jemnou a šťavnatou konzistenci. Toto lahodné ragú je skvělé na podávání s těstovinami nebo s rýží. Připravte si toto výjimečné jídlo a okouzlete své chuťové pohárky.

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 celer
  • 300 ml vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájené jehněčí maso.

  2. Mezitím nakrájejte cibuli, česnek, mrkev, petržel a celer na malé kousky.

  3. Vyndejte maso z pánve a na stejném oleji osmažte nakrájenou zeleninu do zlatova.

  4. Přidejte maso zpět do pánve a podlijte vývarem a rajčatovým protlakem.

  5. Přidejte sušený rozmarýn a tymián. Promíchejte.

  6. Zakryjte poklicí a nechte dusit na mírném ohni přibližně 2 hodiny, nebo dokud se maso nerozpadá.

  7. Na konci dochuťte solí a pepřem podle chuti.

  8. Podávejte s rýží nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *