28. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
Phở hovězí hotové běhevně.
zdroj: Recepty 24/7

Phở hovězí hotové běhevně: Tradiční vietnamská polévka plná bohatých chutí a vůní. Připravte si tento oblíbený recept doma a vychutnejte si jemně nakrájené hovězí maso na aromatické rýžové nudle se směsí exotických bylinek a koření. Obohaťte svůj jídelníček tímto lahodným, zdravým a vydatným pokrmem plným tradičního vietnamského šmrncu.

Suroviny

  • 400 g hovězího masa (maso na phở)
  • 200 g rýžových nudlí (phở)
  • 1 cibule
  • 3 hřebíčky
  • 1 lžička celého pepře
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 limeta
  • Čerstvá koriandr
  • Bean sprouts (např. sójové klíčky)
  • Bazalka (nachystáno na dochucení)
  • Chínskou kapustu (nachystanou na zeleninu)

Postup

  1. V hrnci přiveďte k varu vodu a přidejte hovězí maso. Vařte ho na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud nebude dosaženo měkkosti masa.
  2. Zatímco se maso vaří, oloupejte a nakrájejte cibuli na tenká kolečka.
  3. Nakrájejte limetu na čtvrtky a umístěte na malou misku.
  4. Do hrnce s vařícím masem přidejte cibuli, hřebíček, pepř, rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr. Vařte ještě 15 minut.
  5. V dalším hrnci přiveďte vodu k varu a vařte rýžové nudle podle pokynů na obalu.
  6. Procedujte vývar z masa a koření, abyste získali čistý vývar.
  7. Maso nakrájejte na tenká plátky.
  8. Do mísy dejte vařené rýžové nudle, nakrájené plátky masa a zalijte horkým vývarem.
  9. Dochuťte podle svého gusta limetovou šťávou, koriandrem, bean sprouts, bazalkou a chínskou kapustou.
  10. Hotovou phở podávejte ihned, dokud je teplá.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *