28. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Phở hovězí hotové běhevně: Tradiční vietnamská polévka plná bohatých chutí a vůní. Připravte si tento oblíbený recept doma a vychutnejte si jemně nakrájené hovězí maso na aromatické rýžové nudle se směsí exotických bylinek a koření. Obohaťte svůj jídelníček tímto lahodným, zdravým a vydatným pokrmem plným tradičního vietnamského šmrncu.
Suroviny
- 400 g hovězího masa (maso na phở)
- 200 g rýžových nudlí (phở)
- 1 cibule
- 3 hřebíčky
- 1 lžička celého pepře
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 limeta
- Čerstvá koriandr
- Bean sprouts (např. sójové klíčky)
- Bazalka (nachystáno na dochucení)
- Chínskou kapustu (nachystanou na zeleninu)
Postup
- V hrnci přiveďte k varu vodu a přidejte hovězí maso. Vařte ho na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud nebude dosaženo měkkosti masa.
- Zatímco se maso vaří, oloupejte a nakrájejte cibuli na tenká kolečka.
- Nakrájejte limetu na čtvrtky a umístěte na malou misku.
- Do hrnce s vařícím masem přidejte cibuli, hřebíček, pepř, rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr. Vařte ještě 15 minut.
- V dalším hrnci přiveďte vodu k varu a vařte rýžové nudle podle pokynů na obalu.
- Procedujte vývar z masa a koření, abyste získali čistý vývar.
- Maso nakrájejte na tenká plátky.
- Do mísy dejte vařené rýžové nudle, nakrájené plátky masa a zalijte horkým vývarem.
- Dochuťte podle svého gusta limetovou šťávou, koriandrem, bean sprouts, bazalkou a chínskou kapustou.
- Hotovou phở podávejte ihned, dokud je teplá.