Recept na domácí těstoviny s omáčkou je skvělou volbou pro všechny milovníky italské kuchyně. Naučte se, jak jednoduše vyrobit své vlastní čerstvé těstoviny a dopřejte si lahodnou omáčku plnou chutí. V tomto receptu najdete postup krok za krokem, který vás provede celým procesem přípravy. Vaše domácí těstoviny s omáčkou budou mít jedinečnou chuť a jemnou texturu, která vás nadchne. Připravte si tento výtečný pokrm pro svou rodinu nebo přátele a překvapte je vynikající kvalitou a autentičností. Neodolatelná kombinace čerstvých těstovin a aromatické omáčky vás zcela jistě nadchne. S tímto receptem se stanete skutečným mistrem italského vaření a vaše domácí těstoviny s omáčkou budou lahůdkou, na kterou nezapomenete.
Suroviny
- 300 g hladké mouky
- 3 vejce
- 1 lžička soli
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 g rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 200 g cherry rajčátek
- 200 ml smetany ke šlehání
- 50 g parmazánu (nastrouhaného)
- čerstvý bazalka (na ozdobu)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Vytvořte důlek uprostřed a do něj rozklepněte vejce. Přilijte olivový olej a začněte postupně míchat mouku s vejci, dokud nedostanete hrudkovitou směs.
- Přeneste těsto na pracovní desku a začněte ho hníst. Pokračujte v hnětení asi 10 minut, dokud bude těsto pružné a hladké. Zabalte do potravinové fólie a nechte odpočinout 30 minut.
- V mezičase připravte omáčku. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidejte na kolečka nakrájená rajčata a cherry rajčátka a orestujte. Přilijte smetanu a vařte asi 5 minut, dokud omáčka trochu nezhoustne. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Přidejte nastrouhaný parmazán a nechte omáčku probublat ještě chvilku.
- Těsto rozdělte na menší kousky a jednotlivé kousky postupně protáhněte strojkem na těstoviny nebo vyválejte na tenký plát a nakrájejte na nudličky. Pokud nemáte strojek ani váleček, můžete těsto vyválet i válečkem na těsto a pak nudličky nakrájet nožem.
- Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě asi 3-4 minuty, dokud nevyplavou na povrch. Sceděte a smíchejte s omáčkou.
- Servírujte posypané nastrouhaným parmazánem a ozdobené lístky čerstvé bazalky.