28. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Veganský cuketový quiche.
zdroj: Recepty 24/7

Máme pro vás skvělý veganský recept na cuketový quiche! Tento chutný a zdravý pokrm je naplněný čerstvou a barevnou zeleninou, jako je cuketa, paprika a cibule. Quiche je zabaleno do křehkého těsta s bezlepkovou moukou, které splní vaše veganské a bezlepkové požadavky. Tento veganský quiche je dokonale nasycující, plný chutí a ideální pro jakoukoli příležitost. Mrkněte na náš recept a připravte si skvělé veganské cuketové quiche ještě dnes!

Veganský cuketový quiche

Suroviny

  • 500 g cizrnové mouky
  • 100 g kokosového oleje
  • 6 lžic studené vody
  • 500 g cukety
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml sójového mléka
  • 2 lžíce kukuričné mouky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V míse smíchejte mouku a kokosový olej, dokud nedostanete drobivou konzistenci.
  2. Přidejte studenou vodu a spojte těsto. Formujte do koule a nechte odpočinout v lednici po dobu 30 minut.
  3. Mezitím nakrájejte cuketu na tenké plátky, cibuli a česnek nasekejte na drobné kousky.
  4. V pánvi osmahněte cibuli a česnek dozlatova. Přidejte cuketu a orestujte do změknutí. Odstavte z ohně a dochuťte solí a pepřem.
  5. Ve větší míse smíchejte sójové mléko s kukuričnou moukou. Přidejte zeleninu a promíchejte.
  6. Na pomoučené ploše vyválejte těsto a přeneste ho do formy na quiche. Vylijte na těsto směs se zeleninou.
  7. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 35-40 minut, nebo dokud nezíská zlatavou barvu.
  8. Nechte quiche mírně vychladnout a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *