27. 11. 2023
Autor: Roman Žák
Pečené kuře s bylinkovou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Chtěli byste vyzkoušet lahodné a zdravé jídlo? Zkuste naše recept na pečené kuře s bylinkovou omáčkou. Tato výtečná kombinace šťavnatého kuřecího masa a aromatických bylin vytváří dokonalou chuťovou harmonii. Kuře je pečené do dokonalého zlatého zbarvení, zatímco bohatá bylinková omáčka dodává jídlu extra vrstvu chuti. Snažíte se zdravě jíst? Neztraťte čas a vyzkoušejte tento chutný a výživný recept na pečené kuře s bylinkovou omáčkou ještě dnes!

Suroviny

  • 1 kuře
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžička suchého tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 a půl šálku kuřecího vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Pečící troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. Kuře očistíme a omyjeme. Osušíme ručníkem a vložíme do pekáčku.
  3. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  4. Olivový olej rozehřejeme na pánvi a osmažíme na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  5. Přidáme suchý tymián, rozmarýn a mletý kmín. Promícháme a necháme chvíli restovat.
  6. Smaso osolíme a opepříme podle chuti a potřeme směsí s bylinkami ze všech stran.
  7. Pekáč s kuřetem vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 1,5 hodiny, dokud není maso uvnitř dobře propečené.
  8. Během pečení kuřete připravíme omáčku. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a přidáme hladkou mouku. Za stálého míchání necháme mouku na pánvi chvíli zpěnit.
  9. Postupně přidáváme kuřecí vývar za stálého míchání, dokud se omáčka nezačne zhoustnout.
  10. Přidáme smetanu ke šlehání a omáčku dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  11. Hotové kuře vyjmeme z trouby, necháme ho chvíli odpočinout a rozřízneme na porce.
  12. Podáváme s připravenou bylinkovou omáčkou a přílohou podle chuti (např. pečenými brambory nebo rýží).

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *