Tento recept na hovězí s čočkou a zeleninou je dokonalým jídlem pro zimní dny. Hovězí maso se pomalu dusí ve vývaru spolu s červenou čočkou a různými druhy zeleniny, vytvářející bohatou a zdravou polévku. Tato chutná a výživná kombinace je ideální pro vyplnění žaludku a spojení s čerstvým chlebem vám zajistí dokonalou a uspokojivou večeři. Přidejte do svého jídelníčku tento lahodný recept a užijte si zvláštní chuť hovězího s čočkou a zeleninou.
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 250 g červené čočky
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 petrželová kořen
- 1 zelená paprika
- 400 g loupaných rajčat
- 1 lžíce rajčatového koncentrátu
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- ½ lžičky sušeného oregana
- olej na smažení
- sůl a pepř dle chutí
Postup
- Hovězí maso nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmažte v něm cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte hovězí maso a opékejte ho z každé strany, dokud nezezelená.
- Mezitím oloupejte a nakrájejte mrkev, petrželovou kořen a zelenou papriku na menší kousky.
- Přidejte nakrájenou zeleninu do pánve spolu s kmínem, mletou paprikou a oreganem. Promíchejte.
- Přidejte červenou čočku, loupaná rajčata a rajčatový koncentrát. Osolte a opepřete podle chuti.
- Nechte směs vařit alespoň 30 minut na střední teplotě, dokud se maso nerozpadá a čočka není měkká.
- Před podáváním můžete pokrm dochutit podle svých preferencí.