27. 11. 2023
Autor: Michaela Srncová
Zapečený kebab v iránském stylu
zdroj: Recepty 24/7

Tento ​recept na zapečený kebab​ v iránském stylu vám přinese unikátní chuťový zážitek. ​Kombinace jemného mletého masa, aromatických ⁤koření a čerstvé ‌zeleniny vás okouzlí. S chutnou omáčkou a křupavým chlebem je toto jídlo ‍dokonalé pro večeři ​s rodinou nebo přáteli. Připravte si iránský ⁢zapečený kebab a dopřejte si výlet do perské ‍kuchyně.

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa (můžete použít i ⁢hovězí nebo kuřecí)
  • 2 středně⁤ velké cibule
  • 1 ​paprika (červená nebo ⁢zelená)
  • 2 lžičky jalapeňo papriky (opce)
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky ⁢mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička⁢ mleté skořice
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 150 g řeckého jogurtu
  • 2 česnekové ⁤stroužky (utřené)
  • 2 lžíce citronové ⁣šťávy
  • 4 pita chleby

Postup

  1. Nařežte maso, cibule a papriku na tenké ​proužky.
  2. Ve ​velké misce​ smíchejte maso, cibuli, papriku, jalapeňo papriky, kmín, kurkumu, koriandr, skořici, sůl, pepř a​ 2 lžíce olivového oleje. Dobře promíchejte, aby se‌ koření rovnoměrně rozložilo.
  3. Přikryjte misku a‍ nechte ⁣marinovat v ledničce minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc.
  4. V ⁤ešerichou pánvi rozpalte zbývající 2 lžíce olivového oleje a osmahněte⁣ marinované maso se zeleninou dozlatova.
  5. V malé misce smíchejte řecký jogurt,⁣ utřený česnek a citronovou šťávu.
  6. Pita chleby rozřízněte tak, aby vznikly kapsy pro plnění. Do každé kapsy naplňte směs masa se zeleninou⁤ a potřete jogurtovou omáčkou.
  7. Pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 10-15 minut, nebo dokud⁣ není maso dokonale propečené.
  8. Podávejte s pokrmy jako je ⁤paštika nebo tádžik, nať zelených bylin, čerstvé rajčatové saláty nebo sýry, nebo jen samotné⁢ s jogurtem, mátou či tahini omáčkou jako ⁣kebabu v Turecku nebo v Íránu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *