26. 11. 2023
Autor: Dana Novotná
Jehněčí ragú s bramborovou kaší
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept na jehněčí ragú s bramborovou kaší je skvělou volbou pro všechny milovníky jemného masa. Připravte si chutné pomaloučku dusené jehněčí s bohatou⁤ omáčkou a podávejte ho s lahodnou bramborovou kaší. Tento pokrm je plný výrazných chutí a jistě oslní‌ vaše chuťové buňky. Dopřejte⁣ si tuto vynikající kombinaci a připravte si skvělé jídlo, které potěší ⁢celou rodinu.

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce ‍oleje
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička‌ mleté sladké papriky
  • 1⁢ lžička mletého kmínu
  • 400⁢ g rajčat z konzervy
  • 300 ml vývaru
  • 1 lžíce‍ hladké mouky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 400 g brambor
  • 100 ml mléka
  • 50 g‌ másla

Postup

  1. Na oleji osmahneme na⁤ kostky nakrájené jehněčí maso z každé strany dozlatova.
  2. Přidáme nakrájenou⁤ cibuli a dusíme do měkka.
  3. Přidáme rozmačkaný česnek, mletou sladkou papriku, mleté kmín a ⁤necháme chvíli restovat.
  4. Přidáme rajčata⁣ z konzervy a vývar.
  5. Pokryjeme poklicí a ⁤dusíme na mírném ohni asi 1,5 hodiny, nebo ​dokud ⁢maso⁢ není měkké.
  6. Mouku opéct na másle, ⁢přidat do‌ ragú a za stálého míchání povařit 5 minut,‌ dokud se omáčka nezahustí.
  7. Brambory ‍uvaříme ve slané vodě do měkka. Pak je scedíme a rozmixujeme ⁢s mlékem a máslem do hladka.
  8. Podáváme ragú s ⁢bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *