26. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Ravioli s ricottou a špenátem.
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na přípravu ravioli s ricottou a špenátem. Tento lahodný pokrm je vyrobený z čerstvého těsta plněného směsí ricotty a špenátu. S jemnou a krémovou náplní, tyto ravioli nabízejí výjimečnou chuťovou kombinaci. Zkuste tento recept a pochutnejte si na jednoduché a lahodné italské specialitě.

Suroviny

  • 200 g špenátu
  • 250 g ricotty
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g parmezánu
  • 1 vejce
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 400 g cesta na ravioli

Postup

  1. Načochejte špenát a jemne ho nakrájajte.
  2. V hrnci osmažte na oleji česnek a pridajte špenát. Orestujte, kým špenát zmäkne. Ochlaďte.
  3. Premiešajte ricottu s rozdrveným parmezánom a vajíčkom. Pridajte ochutený špenát a dôkladne premiešajte.
  4. Z cesta na ravioli vytvorte tenký plát a nakrájajte ho na trojuholníky.
  5. Každý trojuholník naplňte lyžicou plnkou a zatvorte ho, aby ste vytvorili ravioli. Okraje stlačte prstami, aby sa nespadli.
  6. Ravioli varte v osolenej vriacej vode, pokiaľ nevyplynú na povrch. Potom ich sceďte.
  7. Servírujte ravioli posypané ďalším strúhaným parmezánom a šťavou z citróna.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *