26. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na přípravu ravioli s ricottou a špenátem. Tento lahodný pokrm je vyrobený z čerstvého těsta plněného směsí ricotty a špenátu. S jemnou a krémovou náplní, tyto ravioli nabízejí výjimečnou chuťovou kombinaci. Zkuste tento recept a pochutnejte si na jednoduché a lahodné italské specialitě.
Suroviny
- 200 g špenátu
- 250 g ricotty
- 2 stroužky česneku
- 100 g parmezánu
- 1 vejce
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 400 g cesta na ravioli
Postup
- Načochejte špenát a jemne ho nakrájajte.
- V hrnci osmažte na oleji česnek a pridajte špenát. Orestujte, kým špenát zmäkne. Ochlaďte.
- Premiešajte ricottu s rozdrveným parmezánom a vajíčkom. Pridajte ochutený špenát a dôkladne premiešajte.
- Z cesta na ravioli vytvorte tenký plát a nakrájajte ho na trojuholníky.
- Každý trojuholník naplňte lyžicou plnkou a zatvorte ho, aby ste vytvorili ravioli. Okraje stlačte prstami, aby sa nespadli.
- Ravioli varte v osolenej vriacej vode, pokiaľ nevyplynú na povrch. Potom ich sceďte.
- Servírujte ravioli posypané ďalším strúhaným parmezánom a šťavou z citróna.