Čočkový guláš s paprikou je lahodný veganský recept plný bohatých chutí a výživných ingrediencí. Tento jednoduchý guláš vhodný i pro vegetariány je připraven z čočky, papriky, cibule, rajčat a koření. S jemně pikantní chutí a bohatou barvou představuje skvělou alternativu ke klasickému masovému guláši. Vychutnejte si ho samostatně nebo ho podávejte s rýží nebo chlebem pro plnohodnotné veganské jídlo.

Suroviny

  • 2 hrnčeky čočky
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 strúčiky červenej papriky
  • 2 strúčiky zelenej papriky
  • 2 strúčiky žltej papriky
  • 3 paradajky
  • 2 lyžice sladkého červeného papriky
  • 1 lyžička mletého korenia
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na smaženie
  • čerstvá petržlenová vňať (na posypanie)

Postup

  1. Čočku si dajte prevrieť v osolenej vode podľa pokynov na obale. Keď je čočka mäkká, scedte ju a dajte bokom.
  2. Cibuľu nakrájajte na jemné kúsky a cesnak pretlačte. Papriky a paradajky nakrájajte na menšie kocky.
  3. Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu s cesnakom. Smažte dozlatista.
  4. Pridajte sladkú papriku, mleté korenie a mletú papriku. Premiešajte.
  5. Pridajte papriky a paradajky. Nechajte dusiť, až kým sa zelenina zmäkne.
  6. Potom pridajte uvarenú čočku a premiešajte. Spoločne nechajte dusiť ešte 5-10 minút. Ak je guláš príliš suchý, pridajte trochu vody.
  7. Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou a prípadne s chlebom. Dobrú chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *