26. 11. 2023
Autor: Michaela Srncová
Lepeníčky s humusem a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Chcete si připravit skvělé ​a zároveň zdravé občerstvení? Vyzkoušejte ​naše lahodné Lepeníčky s humusem a zeleninou! Tento recept vám ukáže, jak vytvořit skvělou kombinaci čerstvé zeleniny a krémového humusu. Lepeníčky jsou jednoduché na přípravu a perfektně se hodí jako lehký‌ snack na cestách⁤ nebo jako součást pikniku. Přidejte si do svého jídelníčku ⁢tento zdravý a chutný pokrm a učiňte si radost​ svému tělu i chutím!

Suroviny

  • 500 g pšeničné mouky
  • 1 lžička soli
  • 7 g sušeného ‌droždí
  • 1 a​ 1/4 hrnčeku vody
  • 2 lžíce olivového⁤ oleje
  • Humus
  • Různé druhy zeleniny (např. rajčata, ⁣okurky, paprika)

Postup

  1. Smíchejte mouku, sůl a sušené droždí ve velké misce.
  2. Přidejte vodu a olivový olej. Zamíchejte, dokud nedostanete ⁤lepkavé těsto.
  3. Přeneste těsto na pomoučenou plochu a hněťte ho po ‌dobu asi 10 minut, dokud⁤ není hladké a pružné.
  4. Vraťte těsto zpět do mísy, přikryjte jí a nechte ⁢kynout na ⁣teplém místě asi 1 hodinu, nebo dokud se zdvojnásobí svůj objem.
  5. Předehřejte troubu na 200°C.
  6. Rozdělte kynuté těsto na menší kousky ⁢a vyválejte je na tenké placky.
  7. Pokládejte placky na plech vyložený pečícím papírem a pečte je asi 10 minut, nebo dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  8. Vyjměte z trouby⁢ a nechte lepovky vychladnout.
  9. Rozetřete‍ humus na každou lepínku a oslávejte zeleninou podle vašeho výběru.
  10. Servírujte a‌ vychutnávejte!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *