25. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Kuře s mozzarellou a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Kuře s mozzarellou a bazalkou je lahodný, rychlý a jednoduchý recept, který potěší všechny milovníky italské kuchyně. Křupavé kuřecí prso je zapékáno s kvalitní mozzarellou a čerstvou bazalkou, čímž vzniká neodolatelná kombinace chutí. Tento sýtý a zároveň lehký pokrm je ideální pro večeři nebo oslavu s přáteli. Sledujte tento recept a připravte si jedinečné kuře s mozzarellou a bazalkou, které vás ohromí svou vůní i vzhledem.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 4 plátky mozzarelly
  • svazek čerstvé bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce citronové šťávy

Postup

  1. Nejprve předehřejeme troubu na 180°C.
  2. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Nakrájíme je podélně, ale ne úplně na dva kusy, tak aby držely pohromadě.
  3. Dovnitř prsou vložíme plátky mozzarelly a listy bazalky.
  4. Prsa posolíme a opepříme z obou stran.
  5. Na pánvi zahřejeme olivový olej a opečeme prsa z obou stran, dokud nebudou zlatě hnědá.
  6. Nakrájíme česnek na tenká kolečka.
  7. Přidáme česnek do pánve a krátce orestujeme, aby získal vůní.
  8. Na plech s vysokými okraji přendáme prsa z pánve a zalijeme je citronovou šťávou.
  9. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20-25 minut, dokud kuře není propečené a šťavnaté.
  10. Hotové kuře podáváme s přílohou podle vlastního výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *