25. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rýžové placičky s fazolovou omáčkou jsou lahodným jídlem, které spojuje chuťovou harmonii rýže a fazolové omáčky. Tento recept vám umožní vytvořit placičky, které jsou křupavé zvenku a jemné uvnitř. Doplněné dokonalou fazolovou omáčkou zaručují lahodný a sýtý zážitek. Připravte si toto chutné jídlo a potěšte své chuťové buňky.
Suroviny:
- 200 g rýže
- 200 g fazolové omáčky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- stroužek zázvoru
- hrst koriandru
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Uvařte rýži podle pokynů na obalu. Nechte ji vychladnout.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor.
- Přidejte fazolovou omáčku a promíchejte se zeleninou.
- Přidejte uvařenou rýži a důkladně promíchejte.
- Do směsi přidejte rozšlehaná vejce a promíchejte, dokud se neudělá jednolitá hmota.
- Přidejte nasekaný koriandr a dochuťte solí a pepřem.
- Na pánvi rozehřejte olej. Vytvořte z rýžové směsi menší placičky a opékejte je z obou stran, dokud nejsou zlatavé.
- Hotové rýžové placičky podávejte s fazolovou omáčkou.