25. 11. 2023
Autor: Roman Žák
Králičí ragú s bylinkovým máslem
zdroj: Recepty 24/7

Králičí ragú s bylinkovým máslem je lahodný a aromatický recept, který si zamilují všichni milovníci jemného masového jídla. Hlavní surovinou je něžné králičí maso, které je vařeno v pikantním rajském protlaku, okořeněné bylinkami a dalšími přísadami. Recept také obsahuje lahodné bylinkové máslo, které nadále zvyšuje chuťový zážitek. Tento vyvážený a bohatý pokrm je ideální pro romantickou večeři nebo oslavu speciální příležitosti. Kombinace kvalitních surovin a jednoduché přípravy garantuje, že se každý host bude pochutnávat a žádat o tento jedinečný recept znovu a znovu.

Suroviny

  • 1 králík (s částí na ragú)
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml vývaru
  • 200 ml červeného vína
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Králíka nakrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky.
  2. Cibuli, mrkev a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm všechny nakrájené suroviny (králíka, slaninu, cibuli, mrkev a česnek) dozlatova.
  4. Přidáme vývar, červené víno, rajčatový protlak, bobkové listy, majoránku a tymián. Přidáme sůl a pepř podle chuti.
  5. Zmírníme plamen a necháme ragú vařit na mírném ohni po dobu 1 a půl hodiny, dokud králík nezměkne.
  6. Suroviny pravidelně promícháváme a případně doléváme vodu, pokud by se ragú příliš zahustilo.
  7. Hotové ragú podáváme s bylinkovým máslem a třeba s domácími houskovými knedlíky.

Bylinkové máslo

Pro bylinkové máslo smícháme změklé máslo s nasekanými čerstvými bylinkami (například petrželkou, tymiánem a rozmarýnem). Máslo necháme ztuhnout v lednici a podáváme k ragú.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *