Králičí ragú s bylinkovým máslem je lahodný a aromatický recept, který si zamilují všichni milovníci jemného masového jídla. Hlavní surovinou je něžné králičí maso, které je vařeno v pikantním rajském protlaku, okořeněné bylinkami a dalšími přísadami. Recept také obsahuje lahodné bylinkové máslo, které nadále zvyšuje chuťový zážitek. Tento vyvážený a bohatý pokrm je ideální pro romantickou večeři nebo oslavu speciální příležitosti. Kombinace kvalitních surovin a jednoduché přípravy garantuje, že se každý host bude pochutnávat a žádat o tento jedinečný recept znovu a znovu.
Suroviny
- 1 králík (s částí na ragú)
- 200 g slaniny
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 200 ml vývaru
- 200 ml červeného vína
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 bobkové listy
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Králíka nakrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky.
- Cibuli, mrkev a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm všechny nakrájené suroviny (králíka, slaninu, cibuli, mrkev a česnek) dozlatova.
- Přidáme vývar, červené víno, rajčatový protlak, bobkové listy, majoránku a tymián. Přidáme sůl a pepř podle chuti.
- Zmírníme plamen a necháme ragú vařit na mírném ohni po dobu 1 a půl hodiny, dokud králík nezměkne.
- Suroviny pravidelně promícháváme a případně doléváme vodu, pokud by se ragú příliš zahustilo.
- Hotové ragú podáváme s bylinkovým máslem a třeba s domácími houskovými knedlíky.
Bylinkové máslo
Pro bylinkové máslo smícháme změklé máslo s nasekanými čerstvými bylinkami (například petrželkou, tymiánem a rozmarýnem). Máslo necháme ztuhnout v lednici a podáváme k ragú.