25. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi hot pot, známý také jako kimchi jjigae, je korejské kořeněné jídlo plné chuti a žáru. Tato horká a pikantní polévka je připravená z čerstvého kimchi, tofu, vepřových kostí a dalších lahodných ingrediencí. Nejenže poskytuje výživné krmivo, ale také vyvolává pocit tepla na chladnější dny. Připravte si tento jednoduchý a osvěžující recept na kimchi hot pot a dejte si do těla skvělou porci tradiční korejské kuchyně.
Suroviny
- 200g kimchi
- 300g hovězího masa (nasekaného na tenké plátky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce oleje
- 500ml vývaru (hovězího nebo zeleninového)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička cukru
- 1 lžička gochugaru (korejské červené papriky)
- svazek zelené cibulky (nasekané)
- 200g tofu (nasekaného na kostičky)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte na pánvi nasekané hovězí maso a osmahněte ho z obou stran.
- Přidejte kimchi, sójovou omáčku, rybí omáčku, sezamový olej, cukr a gochugaru.
- OsMAČKřete směs lžící nebo vidličkou, abyste uvolnili chuť kimchi.
- Přidejte vývar a nechte vařit asi 10 minut.
- Přidejte tofu a nechte vařit dalších 5 minut.
- Přidávejte zelenou cibulku a vařte další 2 minuty.
- Hot pot můžete podávat přímo na stole a každý si může na talíř naberat podle své chuti.