25. 11. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na oblíbenou Gaučskou masovou směs plnou chutných a aromatických ingrediencí? Naše jednoduchá a rychlá varianta vás jistě nadchne. S kvalitním mletým masem, rajčaty, cibulí a širokou paletou koření vytvoříte vyváženou a bohatě ochucenou směs, která se skvěle hodí na grilování, do sendvičů nebo jako náplň do taců. Podmanivá vůně a nepřehlédnutelná chuť Gaučské masové směsi vás okouzlí při každém soustu. Připravte si originální a lahodný gurmánský zážitek s naším receptem na Gaučskou masovou směs, který zaručeně potěší vaše chuťové pohárky.
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 100 g strouhanky
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička papriky
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Postup
- Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte.
- V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, vejce, strouhanku, majoránku, papriku, sůl a pepř.
- Rukama dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
- Ze směsi vytvarujte menší placičky.
- Na pánvi rozpalte olej a smažte placičky z obou stran do zlatova.
- Hotové gaučské masové směsi můžete servírovat se zeleninovým salátem nebo zapečené se sýrem.