25. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italské bruschetta s mozzarellou je klasickým hors d’oeuvre, které vám přinese kousek Itálie do vaší kuchyně. Tato chutná a snadno připravitelná pochoutka kombinuje čerstvé italské bagetky, olivový olej, rajčata, bazalku a lahodnou mozzarellu. Tento recept je ideální volbou pro ty, kteří milují jednoduché, ale přitom bohaté na chuť pokrmy. Uvařte si toto italské bruschetta s mozzarellou a dopřejte si autentickou italskou dovolenou přímo ve svém domově.
Suroviny
- 4 plátky čerstvého chleba
- 2 středně velká rajčata, nakrájená na malé kousky
- 1 středně velká cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 150 g mozzarelly, nakrájené na malé kousky
- Čerstvý bazalkový listí, na ozdobu
- Extra panenský olivový olej
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Chlebové plátky opečte na grilu nebo do zlatova opečte na suché pánvi.
- Ve velké míse smíchejte rajčata, cibuli, česnek, sůl a pepř.
- Použijte lžíci na rovnoměrné rozložení směsi rajčatového náplně na opečené chlebové plátky.
- Přidejte nakrájenou mozzarellu na vrchol každého opečeného plátku chleba.
- Po ozdobném rozložení bazalkových lístků pokapejte bruschetty extra panenským olivovým olejem.
- Servírujte alespoň mírně teplé.