25. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Italské bruschetta s mozzarellou
zdroj: Recepty 24/7

Italské bruschetta s mozzarellou je klasickým hors d’oeuvre, které vám přinese kousek Itálie do vaší kuchyně. Tato chutná a snadno připravitelná pochoutka kombinuje čerstvé italské bagetky, olivový olej, rajčata, bazalku a lahodnou mozzarellu. Tento recept je ideální volbou pro ty, kteří milují jednoduché, ale přitom bohaté na chuť pokrmy. Uvařte si toto italské bruschetta s mozzarellou a dopřejte si autentickou italskou dovolenou přímo ve svém domově.

Suroviny

  • 4 plátky čerstvého chleba
  • 2 středně velká rajčata, nakrájená na malé kousky
  • 1 středně velká cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 150 g mozzarelly, nakrájené na malé kousky
  • Čerstvý bazalkový listí, na ozdobu
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Chlebové plátky opečte na grilu nebo do zlatova opečte na suché pánvi.
  2. Ve velké míse smíchejte rajčata, cibuli, česnek, sůl a pepř.
  3. Použijte lžíci na rovnoměrné rozložení směsi rajčatového náplně na opečené chlebové plátky.
  4. Přidejte nakrájenou mozzarellu na vrchol každého opečeného plátku chleba.
  5. Po ozdobném rozložení bazalkových lístků pokapejte bruschetty extra panenským olivovým olejem.
  6. Servírujte alespoň mírně teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *