24. 11. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Pokrm „Pečená kuřecí prsa se šalotkovou omáčkou“ je chutnou a jednoduchou volbou pro večeři. Křehká a šťavnatá kuřecí prsa jsou pečena do zlatova a podávána s bohatou šalotkovou omáčkou. Tento recept je ideální pro ty, kteří si přejí lahodný a zdravý pokrm s výraznou příchutí. Připravte si tento jednoduchý a uklidňující pokrm a potěšte své chuťové buňky.
Suroviny:
- 2 kuřecí prsa
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 4 šalotky, nakrájené na plátky
- 250 ml kuřecího vývaru
- 250 ml smetany na vaření
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- Sůl a pepř
Postup:
- Nejprve předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Na sporáku rozehřejte olivový olej a máslo ve vhodné pekáči.
- Osolte a opepřete kuřecí prsa ze všech stran.
- Smažte kuřecí prsa na středně vysoké teplotě, dokud nebudou zlatě hnědá.
- Vyjměte kuřecí prsa z pekáče a dejte stranou.
- Do stejného pekáče přidejte nakrájenou šalotku a česnek.
- Orestujte je do měkkosti, asi 2-3 minuty.
- Přidejte kuřecí vývar a nechte vařit, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu.
- Přidejte smetanu a nechte vařit, dokud omáčka dosáhne požadované konzistence.
- Přidejte zpět kuřecí prsa do omáčky a pečte v troubě přibližně 20 minut, dokud kuře není zcela propečené a šťavnaté.
- Suroviny podávejte s vařeným rýží nebo brambory.