24. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Cannoli s mascarpone nádivkou“ nabízí sladkou a krémovou kombinaci tradicí sicilských dezertů a italského sýra Mascarpone. Tento recept vám přináší neuvěřitelně chutné a lahodné cannoli plněné jemnou mascarpone nádivkou, která se zaručeně stane hitem na každé oslavě. S nádherně křehkým a sladkým těstem naplněným bohatou vrstvou mascarpone, budou vaše cannoli skutečnou lahůdkou. Připravte si tento snadný a ověřený recept a rozzářte úsměv na tvářích svých hostů s tímto klasickým italským dezertem.
Suroviny
- 12 ks cannoli těstíček
- 200 g mascarpone
- 100 g moučkového cukru
- 50 g čokolády nastrouhané na drobno
- 50 g pistácií nakrájených na malé kousky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- šťáva z 1/2 citronu
Postup
- Nejprve si připravíme nádivku. V míse smícháme mascarpone s moučkovým cukrem, vanilkovým extraktem a šťávou z citronu. Dobře promícháme, dokud nezískáme hladkou a krémovou konzistenci.
- Poté přidáme nastrouhanou čokoládu a nakrájené pistácie. Opět promícháme, dokud se ingredience rovnoměrně nespojí.
- Cannoli těstíčka si předem upečeme dle návodu na obalu, nebo si je můžeme zakoupit hotová. Po upečení je necháme zcela vychladnout.
- Poté naplníme střed cannoli nádivkou z mascarpone. Pokud nemáme speciální trubičku, můžeme nádivku nabírat do čistého sáčku na zdobení a střed těstíčka naplnit tímto způsobem.
- Pokud máme chuť, můžeme na vrch cannoli nádivky přidat trochu nastrouhané čokolády nebo pistácií pro zdobení.
- Hned po dokončení podáváme a můžeme si vychutnávat lahodné cannoli s mascarpone nádivkou.