24. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Šťavnatá kuřecí tikka
zdroj: Recepty 24/7

Naše šťavnatá kuřecí tikka je dokonale pikantní a plná exotických indických chutí. Tento recept vás nadchne svou jednoduchostí a nádherným výsledkem. Kuřecí kousky jsou marinovány ve speciální směsi koření a jogurtu, která jim dodá neodolatelnou chuť. Pokud máte rádi syté a aromatické jídlo, naše tikka je pro vás ta pravá volba. Připravte si ji dnes a nechte se unést do daleké Indie!

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • Čerstvý koriandr a citronové dílky na ozdobu

Postup

  1. Nařežte kuřecí prsa na menší kousky a vložte do misky.
  2. V jiné míse smíchejte řecký jogurt, citronovou šťávu, olivový olej, prolisovaný česnek, mletý koriandr, kmín, kurkumu a sladkou papriku.
  3. Nalijte marinádu z jogurtu přes kuřecí kousky a důkladně promíchejte, aby se kuře dobře obalilo marinádou.
  4. Vložte kuřecí tikka do chladničky a nechte marinovat minimálně 2 hodiny, nebo raději přes noc.
  5. Na rozpáleném grilu nebo v pánvi smažte kuřecí kousky s marinádou z obou stran, dokud nejsou křupavé a propečené.
  6. Servírujte s čerstvým koriandrem a citronovými dílky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *