24. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Naše šťavnatá kuřecí tikka je dokonale pikantní a plná exotických indických chutí. Tento recept vás nadchne svou jednoduchostí a nádherným výsledkem. Kuřecí kousky jsou marinovány ve speciální směsi koření a jogurtu, která jim dodá neodolatelnou chuť. Pokud máte rádi syté a aromatické jídlo, naše tikka je pro vás ta pravá volba. Připravte si ji dnes a nechte se unést do daleké Indie!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 200 g řeckého jogurtu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mleté sladké papriky
- Čerstvý koriandr a citronové dílky na ozdobu
Postup
- Nařežte kuřecí prsa na menší kousky a vložte do misky.
- V jiné míse smíchejte řecký jogurt, citronovou šťávu, olivový olej, prolisovaný česnek, mletý koriandr, kmín, kurkumu a sladkou papriku.
- Nalijte marinádu z jogurtu přes kuřecí kousky a důkladně promíchejte, aby se kuře dobře obalilo marinádou.
- Vložte kuřecí tikka do chladničky a nechte marinovat minimálně 2 hodiny, nebo raději přes noc.
- Na rozpáleném grilu nebo v pánvi smažte kuřecí kousky s marinádou z obou stran, dokud nejsou křupavé a propečené.
- Servírujte s čerstvým koriandrem a citronovými dílky.