24. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
Gado gado
zdroj: Recepty 24/7

Gado Gado je tradiční indonéský pokrm plný chutí a textur. Tento recept kombinuje různé druhy zeleniny, jako jsou fazole, zelí a okurky, s vařenými brambory a tofu. Všechny přísady jsou doplněny omáčkou z arašídového másla, kokosové mléko a česneku, která dodává pokrmu bohatou a lahodnou chuť. Gado Gado je ideální jako lehké jídlo, zdravá večeře nebo jako plnohodnotné vegetariánské jídlo. Vyzkoušejte si připravit tento autentický indonéský pokrm a navodte si kousek exotiky ve své kuchyni.

Suroviny

  • 200 g bílého zelí
  • 200 g mrkve
  • 200 g okurky
  • 200 g tažin
  • 200 g fazolových klíčků
  • 200 g hrášku
  • 100 g tofu
  • 150 g arašídového másla
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 červená paprika na ozdobu

Postup

  1. Nakrájejte zelí, mrkev, okurku, tažiny, tofu na tenké nudličky.
  2. Hrášek a fazolové klíčky uvařte ve vroucí vodě a nechte je vychladnout.
  3. Pro přípravu omáčky smíchejte arašídové máslo, citronovou šťávu a sojovou omáčku dohladka.
  4. Na talíři rozprostřete zelí, mrkev, okurku, tažiny, tofu, hrášek a fazolové klíčky.
  5. Před podáváním zalijte omáčkou a ozdobte jemně nakrájenou červenou paprikou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *