24. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italské ravioli s rajčatovou omáčkou – Skvělý recept na tradiční italské ravioli, naplněné chutnou směsí sýra a bylinek. Podávané s bohatou a aromatickou rajčatovou omáčkou, která dodává jídlu lahodnou chuť. Skvělá volba pro večeři plnou italských lahůdek.
Suroviny
- 400 g ravioli s náplní (například s vepřovým, hovězím nebo sýrovou)
- 400 g rajčatového pyré
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
- sýr na posypání (například parmazán nebo grana padano)
Postup
- Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm zpěníme cibuli a česnek.
- Přidáme rajčatové pyré, oregano a bazalku. Osolíme a opepříme dle chuti.
- Pokud máte rádi silnější omáčku, můžete přidat také rajčatový protlak nebo čerstvá rajčata nakrájená na kostičky.
- Omáčku povaříme alespoň 15 minut, aby se všechny přísady propojily a dochutily.
- Mezitím si připravíme vodu na vaření ravioli a dle návodu na obalu je uvaříme al dente.
- Uvařené ravioli scedíme a smícháme s rajčatovou omáčkou.
- Podáváme posypané nastrouhaným sýrem a můžeme doplnit čerstvou bazalkou.