24. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Italské ravioli s rajčatovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Italské ravioli s rajčatovou omáčkou – Skvělý recept na tradiční italské ravioli, naplněné chutnou směsí sýra a bylinek. Podávané s bohatou a aromatickou rajčatovou omáčkou, která dodává jídlu lahodnou chuť. Skvělá volba pro večeři plnou italských lahůdek.

Suroviny

  • 400 g ravioli s náplní (například s vepřovým, hovězím nebo sýrovou)
  • 400 g rajčatového pyré
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušené bazalky
  • sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
  • sýr na posypání (například parmazán nebo grana padano)

Postup

  1. Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm zpěníme cibuli a česnek.
  3. Přidáme rajčatové pyré, oregano a bazalku. Osolíme a opepříme dle chuti.
  4. Pokud máte rádi silnější omáčku, můžete přidat také rajčatový protlak nebo čerstvá rajčata nakrájená na kostičky.
  5. Omáčku povaříme alespoň 15 minut, aby se všechny přísady propojily a dochutily.
  6. Mezitím si připravíme vodu na vaření ravioli a dle návodu na obalu je uvaříme al dente.
  7. Uvařené ravioli scedíme a smícháme s rajčatovou omáčkou.
  8. Podáváme posypané nastrouhaným sýrem a můžeme doplnit čerstvou bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *