23. 11. 2023
Autor: Dana Novotná
Tradiční španělská paella
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční ⁣španělská paella je lahodná ⁣směs ⁤chutí a vůní, kterou si můžete vychutnat přímo u vás ​doma. ‌Tato autentická španělská specialita​ zahrnuje ⁢širokou škálu⁢ chutných surovin,⁢ včetně ‌krevet,‌ kuřete, ‍choruza, hrášku a čerstvých ⁣rajčat.⁢ Naše receptura⁢ vás provede krok za krokem,⁣ jak⁤ připravit tuto slavnou‌ ryžovou pochoutku,⁣ která se ⁣stane vítězem na všech rodinných večeřích a oslavách. Přidejte špetku šafránu a nechte‍ se unést španělskou atmosférou‌ s ⁢tradiční⁣ španělskou⁤ paellou.

Suroviny

  • 2 hrnky⁢ rýže paella
  • 300 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
  • 200 g krevet
  • 200⁤ g mušlí
  • 1‍ cibule
  • 2 rajčata (oloupaná a nakrájená na kostičky)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 ⁤stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička ‌sladké papriky
  • 1 lžička mletého šafránu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 4​ hrnky kuřecího ⁢vývaru
  • 1 ⁤citron (na podávání)

Postup

  1. Na velké ​pánvi zahřejte ‌olivový olej a orestujte​ nakrájenou cibuli ⁣do zlatova.
  2. Přidejte nakrájené kousky kuřecího masa‍ a ⁣osmažte je z obou stran, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte‍ rajčata⁢ a česnek, poté smažte další 3 minuty.
  4. Přidejte rýži​ paella, sladkou‍ papriku, šafrán, sůl a pepř. ⁢Dobře ‍promíchejte, aby se koření‌ rovnoměrně rozložilo.
  5. Zalijte vývarem a ​přiveďte k varu. Poté snižte teplotu ‌a‌ nechte vařit 15-20 minut,​ dokud se rýže neuváří.
  6. Přidejte krevety a mušle, poté nechte ​vařit dalších 5 minut, dokud se ‌mořské plody neusteří.
  7. Podávejte s čerstvými citronovými plátky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *