23. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rafinovaný recept na přípravu křehkého květáku na víně. Tento jednoduchý, ale lahodný pokrm kombinuje chuťovou symfonii květáku s bohatými tóny vína. Zasvěťte se do umění vaření a vytvořte svůj vlastní hit díky tomuto receptu na květák na víně.
Suroviny
- 1 ks květák
- 200 ml bílého vína
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve květák rozdělte na menší růžičky.
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
- Přidejte květák a vařte ho 8-10 minut, dokud nezměkne. Poté ho scedíme.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm jemně nasekaný česnek.
- Přidejte předvařený květák a zamíchejte.
- Přilijte bílé víno a nechte svést většinu tekutiny.
- Pokud chcete silnější chuť, můžete přidat více vína.
- Nakonec ochutnejte a osolte, opepřete dle své chuti.