23. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Korma kuřecí maso
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na klasickou indickou specialitu, kormu s kuřecím masem. Připravte si křehké kuřecí kousky vařené v bohaté směsi indických koření, kokosového mléka a rajčat. Tento aromatický a lahodný pokrm se bude líbit všem milovníkům indické kuchyně. Naučte se, jak jednoduše připravit kormu kuřecí maso doma a okouzlete své blízké s tímto skvělým receptem!

Recept na Korma kuřecí maso

Suroviny

  • 600 g kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 lžíce korma koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme podle chuti.
  2. V hluboké pánvi zahřejeme olej a přidáme nakrájenou cibuli. Smažíme, dokud cibule nezezlátne.
  3. Přidáme na kousky nakrájený česnek a osmahneme ho spolu s cibulí.
  4. Přidáme kuřecí maso a opékáme ho z každé strany, dokud nezezlátne.
  5. Přidáme nakrájenou červenou a zelenou papriku a smažíme asi 2 minuty.
  6. Přidáme korma koření a promícháme, aby se všechny suroviny dobře propojily.
  7. Postupně přidáváme kokosové mléko a vaříme 15-20 minut, dokud maso není měkké.
  8. Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  9. Servírujeme s rýží nebo naťahaným chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *