23. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Thajský zeleninový kari – Exotická chuťová exploze pro vaše smysly! Užijte si autentickou thajskou kuchyni přímo u vás doma s tímto chutným a zdravým receptem na zeleninový kari. Kombinace čerstvé zeleniny, kokosového mléka a exotických koření vytváří nezapomenutelnou chuťovou symfonii. Skvělá volba pro vegany i vegetariány. Připravte si toto lahodné jídlo během chvíle a ponořte se do země Thajských úsměvů!
Suroviny:
- 400g rýže
- 400ml kokosového mléka
- 1 lžíce červeného kari pasty
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 paprika
- 150g hrášku
- 150g cukety
- 1 pór
- 1 lžička cukru
- čerstvá koriandr na ozdobu
Postup:
- Uvařte rýži podle návodu na obalu a nechte ji stranou.
- V hrnci zahřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli, česnek a kari pastu. Směs smažte asi 2-3 minuty, dokud nezačne vonět.
- Přidejte kokosové mléko a rybí omáčku. Nechte směs povařit asi 5 minut, aby se příchutě propojily.
- Přidejte nakrájenou mrkev, papriku, hrášek, cuketu a pórek. Vařte asi 10 minut, dokud se zelenina nezměkne, ale stále zůstane křupavá.
- Přidejte cukr a zamíchejte.
- Servírujte kari s uvařenou rýží a ozdobte čerstvou koriandr.